”Dont’ practice yoga to get better at yoga, practice to get better at living..”

Förra tisdagen startade jag två nya 5v kurser i Asthanga yoga. Igår, när det var dags för kurstillfälle 2/5 pratade vi lite om den ”osynliga yogan”, alltså bortom alla knöliga ställningar, prestationskänslor och om vad yoga egentligen är…
Nedan några kloka ord ifrån författaren & yogaläraren Magdalena Mecweld:
” …jag har oxå insett att yoga minst handlar om att vara vig och böjlig. Vi kan sitta i perfekt lotutsställning i timmar eller stå på huvudet en hel dag men fortfarande bli upprörda över att grannen tar vår tvättid, vara självdestruktiva och ha dysfunktionella relationer. Att kunna utföra akrobatisk yoga medför inte automatiskt inre visdom, isåfall skulle vi tillbe 10-åriga gymnaster.
Sann yoga och meditation ger mig friheten att kunna välja mina reaktioner. Det stormar kring mig nu oxå, ibland mår jag dåligt, är arg och ledsen, men jag kan nu mycket bättre tillåta alla känslor att finnas i kroppen. Jag kan observera mina inre reaktioner med en kärleksfull bild, istället för att som tidigare skapa drama och på så sätt bädda för ytterligare strider, ytterligare lidande.
Yogans och meditations syfte är att hålla kroppen och sinnet friskt. På så sätt kan vi åldras med glädje och med en ständig nyfikenhet, närvaro och vitalitet. Och genom den egna transformationen förändra hela världen”…
Det hon skriver är så sant och klokt och precis så som jag känner inför yoga. Å hörrni, den allra bästa yogan är den som blir av, så kom 🙂 så fortsätter vi öva inför livet.
/ Linda