Vad ska man ha på sig & behöver jag en yogamatta?
Ta gärna med din egen yogamatta, av hygieniska skäl, men det finns mattor att låna gratis. (Om din egen matta börjar smula sig eller glida är det ett tecken på att det är dax att byta upp sig & investera i en ny) Kom i sköna kläder som du kan röra dig fritt i, varken skor eller stumpor behövs. En extra tröja/filt & sockor kan vara skönt att ha med sig till avslappningen i slutet av klassen.

Yoga under graviditet
Är du gravid kan du ta det lugnt den första trimestern och är du en van yogi så kan du sedan yoga ungefär som vanligt (med anpassning efter hur kropp och sinne känns samt en växande mage såklart). Säg gärna till läraren på plats att du är gravid så vi kan hjälpa dig till alternativa ställningar då det kan behövas.

Nybörjare
Är du nybörjare kan du börja med de lugna yogaklasserna  om du vill, eller med de mer dynamiska yogaklasserna om du hellre vill det. Vad behöver du just nu? Vi svarar gärna på dina frågor om det är något du undrar över på plats. Vi gillar frågor!

Renlighet och vänlighet i salen.
Undvik helst att äta och dricka större mängder ca 2h innan klass, annars kan du helt enkelt känna dig lite tung och illamående. Undvik starka parfymer och att röka precis innan, vissa är allergiska mot starka dofter. Du lägger alla dina grejer i skåp i omklädningsrummet, så ta med dig ett hänglås.  Om du är skadad eller upplever svårigheter med ngn övning, bara andas lugnt & gör så gott du kan 🙂 Låt din lärare guida dig till ett annat alternativ om det behövs. Vill du undvika trängsel i omklädningsrummet så kommer du ombytt.

Får jag prova yoga gratis en gång?
Du kan prova all yoga (+ gruppträning/gym på alla IK’s anläggningar ingår) under en hel vecka, högst en gång om året, utan kostnad! För att prova första gången kan du ringa oss på 0470-575714 eller maila linda@vedayoga.se. Du skrivs då in som kund med: namn, personnummer, e-postadress, mobilnummer, postnummer. Du behöver köpa en inpasseringstag för att komma in då receptionen är stängd. Inpasseringstagen är personlig och kostar 100 kronor. Tagen använder du igen om du efter provträningen köper ett träningskort.

Boka dropin/öppna klasser
Du kan boka dig på våra klasser max 2v i förväg. Kom senast 10 min innan klassen startar, har du inte prickat av dig 10 min innan start förvandlas din bokning till en dropin plats för reserver. Du avbokar dig minst 2h innan klassen börjar, annars kommer du få en varning skickad till dig via mail. Vid 3 varningar blir du avstängd tillfälligt från internetbokningen (en månad).  Vårt schema gäller med reservation för ändringar och vi förbehåller oss rätten att ställa in en klass som har färre än 4 bokade elever 2h innan start.

Kan jag boka dropin yoga via hemsidan?
Har du inget kort kan du köpa en gång (170:-) eller annat yogakort online och skapa en inlogg. Eller ringer du till oss för att boka dig (se ovan)

Boka yogakurs/event/workshop
Din anmälan är bindande till våra event. Veda förbehåller sig rätten att ställa in vid färre än 9 anmälda 1 vecka innan utsatt datum, vid inställt event återbetalas givetvis hela avgiften.

Får jag frysa mitt kort?
Alla yogakort går att frysa i upp till 3 månader mot en kostnad av 100 kronor per påbörjad månad.
Vid skada eller sjukdom fryser vi köpet kostnadsfritt mot uppvisande av sjukintyg då frysningen gäller från det datum vi ser ditt läkarintyg. Vid graviditet har du rätt att frysa ditt kort kostnadsfritt.

Får jag ta med mig en kompis & använda mitt kort?
Ditt månadskort  är personligt och kan bara användas av en person. Har du klippkort kan du däremot dela med dig av klippen, vi hjälper dig med detta i receptionen när du kommer. Tänk på att det är bara du som kommer in på din tag om receptionen är obemannad (då kan du säga till oss uppe på Veda så hjälper vi er in)

Har ni låsbara skåp?
I omklädningsrummen finns skåp i olika storlekar. Du tar med ett eget hänglås eller köper ett i receptionen för 49:-. Skåpet får inte lämnas låst vid hemgång, vi klipper upp låsta skåp varje kväll. Observera att alla saker måste låsas in i omklädningsrummen, då det av utrymnings skäl inte finns plats för förvaring i yogasalarna.

Öppettider jul & sommar
Under jul och sommar har vi inte samma öppettider som övriga månader, se aktuellt schema för tider.

Skadad eller sjuk
Om du är skadad eller gravid, vänligen informera läraren på plats så att vi kan guida dig till de övningar som är bättre för dig och kan ge dig alternativa övningar. Om du är osäker på vilken yogaklass som passar dig bäst i livet just nu, hör gärna av dig till oss så hjälper vi dig.