Linda Wikström

Grundade Veda 2006 och har bakgrund som elitidrottare,  massageterapeut & ayurvedisk rådgivare.  ”För mig är yoga glädje, inre kraft & innerlighet! Jag är mycket tacksam för all inspiration jag fått av mina lärare genom åren som alltid undervisat och delat sin version av yoga med mycket humor, rörelseglädje och kunskap, precis det önskar jag också förmedla.” Linda undervisar främst Ashtanga, Garuda & Mindfully move. Hon håller djupgående yogakurser, workshops & PT-yoga. Hon gick sin första yogalärarutbildning (Hatha Yoga) 2005 och har sedan fortsatt genom åren med flertalet Teacher Trainings inom Ashtanga yoga (genom David Swenson, Petri Räisänen, Manju Jois, Richard Freeman, Michael Stone),  Garuda Yoga (genom James D’Silva, Carita Lesche, Eva Wintskill) &  Mindfully Move genom Rebecca Rasmussen.

Ella Roström

”Mina vänner brukar säga att jag lever livet intensivt och jag älskar att ha mycket på gång. Men jag inser också att leva intensivt kostar om man inte fyller på med energi. Det gäller att hitta inspiration och sätta guldkant på tillvaron. Glädjen att motivera och engagera andra till att må bättre och att känna att träningen ger dem energi har alltid fått mig att vilja ge lite mer. Jag har varit gruppträningsinstruktör i ca 20 år och har också instruerat i det flesta träningsformer. Att lära mig nytt inom träning ger mig inspiration. De senaste åren har jag plockat in mer dynamisk yoga i min vardag och det ger mig styrka, rörlighet och ett medvetet förhållningssätt till rörelse och andning, som balsam för kropp och själ.” Ella undervisar Yoga styrka, Yoga med boll, Yoga stillhet.

 

Annelene Ernerstam

”För mig är yogan ett fantastiskt sätt att lära känna och förstå sig själv. Min egen praktik kan vara både kort, lång, lugn eller intensiv. Det är genom min egen praktik & genom den blir jag mer & mer medveten om hur kroppen och själen hänger ihop och vill jobba tillsammans. Jag började utöva yoga 2005 och utbildade mig till Poweryogainstruktör på SAFE samma år, och har sen dess haft regelbundna yogaklasser på Idrottskliniken. 2017 påbörjade Annelene en utbildning inom Global/Yin Yoga som fortsätter. Det är så härligt att se människor utvecklas, må bra och helt enkelt att bli mera sig själva i yogan”. Annelene undervisar Yoga stillhet, Yoga styrka & Yoga boll.

Anna Maslovskaya

Hittade vägen till yoga via SUP (Stand Up Padle). Jag är oerhört tacksam tiden i Florida Keys där jag gjorde min yoga utbildning 2017, som ledde mig dit jag är nu. Det kändes som mina ögon och sinnen öppnades och jag hittade hem.. Sen dess kan jag inte tänka mig livet utan yoga”.  Anna har lett vinyasa yoga klasser sedan 2017. Favorit citat: A good traveller has no fixed plans and is not intent on arriving – Lao Tz.” Anna undervisar Yoga flow och Yoga stillhet.

Stefan Hjulfors

”Det jag gillar mest är den fysisk-dynamiska flödes-yogan, dvs en yoga i en konstant rörelse där ena positionen avlöser den andra. Min första yogautbildning gick jag 2005 med Magnus Ringberg och har sedan dess instruerat och utforskat yogans olika riktningar. Förutom att träna yoga så håller jag på med löpning och cykling (Lammhultscyklisterna).  Den yoga som jag vill bidra med på Veda är den som riktar in sig på att öka rörligheten i framför allt axlar, höfter och rygg. Den är hållbar, skonsam och  den passar både för den som vill ha en lugn och öppnande yoga och den som vill ha en fysisk stärkande intensivare yoga. Yoga är ett bra komplement för löpare och cyklister men även för alla andra träningsformer.” Stefan undervisar Yoga styrka, Yoga stillhet, Yoga stretch

Emma Demitz-Helin

Emma har arbetat med hälsa och träning under många år. Med ett stort intresse för kroppen, och länken mellan kropp, rörelse och sinne har hon vidareutbildat sig genom ett flertal yogautbildningar. Under åren har hon skapat en djupt förankrad kunskap inom såväl yoga, som anatomi och fysiologi. Fokus, i hennes undervisning  ligger ofta i att återskapa en balans i nervsystemet och länka kroppen tillbaka till den somatiska kontakten. Hennes drivkraft är att arbeta för hållbar hälsa och varje individs sunda relation till sig själv och sin kropp, och att göra det lättförståeligt, tillgängligt och personligt. Hon är RYT 500 (internationell certifierad yogalärare via Yoga Alliance), har en (fil.kand) i psykologi, med inriktning stress management och är vidareutbildad inom stressfysiologi. Emma undervisar Yoga stillhet.

Jens Fältbacke

”Yoga för mig är ett lugnare tempo där du får känna efter i varje position vad som känns bra eller vad som behöver lite mer fokus. Tempot är lugnare men positionerna får du hålla lite längre på mina klasser. På så vis stärka muskler, leder på ett skonsamt sätt samt öka muskelkontrollen och stimulera nervsystemet. Förutom yogan tränar jag calisthenics vilket jag anser är ett bra komplement till yogan, eller vise versa. Första yoga-utbildning(Global yoga – med inriktning på hatha) gick jag 2017 och har varit instruktör sedan dess. Blir glad när någon klarar av en position som de trodde var omöjlig.” Jens undervisar Yoga styrka.