Linda Wikström

Är grundare till Veda och har bakgrund som elitidrottare. Diplomerad massageterapeut med arbetslivserfarenhet från både Sverige och Nya Zealand. Linda har mellan år 2005-2009 arbetat som Ayurvedisk hälsorådgivare efter utbildning på Vast Center for Ecological and Spiritual Studies i Indien & Ayurveda center i Markaryd. Linda gick sin första yogalärarutbildning 2005 och fortsatt sedan dess med regelbundna utbildningar inom frömst Ashtanga yoga med David Swenson, Petri Räisänen, Manju Jois, Richard Freeman & Michael Stone. En nyfunnen passion är Garuda, hon startade sin utbilding 2018 genom James D’Silva & Carita Lesche.
”Själv hoppas jag såklart kunna förmedla yoga & rörelseglädje på mitt eget vis, med inspiration och blessing från mina lärare. Jag vill gärna lyfta fram den inre kunskapen & glädjen som finns inom oss alla” Linda har gjort fyra Yoga-CD’s: ”Hatha Yoga för nybörjare, ”Yoga Nidra”,  ”Yoga för inre önskningar” (med Christina Bremer Sjödin) & ”Asthanga yoga- en introduktion”. På Veda håller hon klasser & kurser i Asthanga yoga, Garuda,  yinyoga, yoga för ro, fullmåneyoga.  Här kan du läsa en artikel från tidningen ”Allt om Yoga” där Linda var ”veckans yogalärare” i mars 2016

Magnus Ringberg

Magnus är leg fysioterapeut och har arbetat med träning och behandling sedan han tog sin examen vid Lunds universitet år 2000. Han har presenterat workshops, klasser och utbildningar runt om i världen med stor passion för praktik, rörelseanalys och förmedling. Magnus har en lång och gedigen bakgrund inom yoga och garuda. Hans stora passion är att hjälpa dig förbättra din hälsa & din rörelse, oavsett om det gäller att eliminera smärta, komma tillbaka efter en skada eller för att ta din atletiska förmåga till en ny nivå. Magnus kommer finnas på Veda tisdagar from november-18 och hålla klasser i Space M yoga, Garuda & även PT/Garuda Apparatus träningsmaskin.

Jeanette Sjösten


Jeanette Sjösten har regelbundet utövat Ashtanga yoga sedan 2013 & deltagit i flera interna utbildningar inom Ashtanga yoga på Veda. Hon har gått Yogalärarutbildning på Bali, ”Traditional Hatha yoga” (2017) där mkt fokus låg på filosofi, pranayama och meditation, Ashtangayogalärareutbildning med Manju Jois (2016) & har precis avslutat en yogalärarkurs med Anna Bjärkvik (2018). Jeanette har oxå tränat Crossfit sedan 2012 & känner att yoga & Crossfit ger en fin balans både mentalt och fysiskt.
”Jag känner starkt för grunden och traditionen i Ashtangayogan som verktyg att utvecklas som människa. Det finns alltid något nytt att lära på alla plan. Det hjälper mig att landa och vara här och nu. Acceptans”
Jeanette vill gärna dela med sig av yogan som verktyg att lära sig behålla och kontrollera sin livskraft, som ett sätt att släppa blockeringar & inte fastna i livet. Hon undervisar yoga på ett grundat och tryggt vis, och inspirerar till att lekfullt utmana kroppen i den fysiska yogan. Sedan ht-18 håller hon klasser i Asthanga yoga & Yoga för ro.
Favoritcitat:
“Yoga is a process of replacing old patterns with new and more appropriate patterns”

Lina Högström

”Mitt intresse för yoga startade i tonåren då jag började läsa böcker om mindfulness. Visst utförde jag fysiska yogasekvenser då och då, men mer som ett sätt att träna och släppa tankar. Idag har yogan tagit en mer nyanserad form och är en ovärderlig stöttepelare i min vardag. För mig handlar yoga främst om att genom närvaro skapa utrymme för att upptäcka och utveckla olika sidor av mig själv. Genom min praktik kan jag hitta tillbaka till mig själv och känna in vad jag behöver just nu. Under de senaste 1.5 åren har jag hållit i yogaklasser på ett gym i Växjö. Jag har gått en 200hr yogalärarutbildning i Ashtanga Vinyasa Flow Yoga med bland annat Sudhir Rishi (Sampoorna Yoga, Indien). I bagaget har jag även en kurs i Vipassanameditation och en psykologexamen (300hp). Mitt mål är att mina klasser ska karaktäriseras av enkelhet, lugn och tydlig metodik. Jag tar fasta på att hitta in i andning såväl som medvetenhet om vad som händer inom oss när vi befinner oss på mattan.” Lina undervisar i  Flow yoga & yoga för ro sedan hösten -17.

Annelene Ernerstam

”För mig är yogan ett fantastiskt sätt att lära känna och förstå sig själv. Min egen praktik kan vara både kort, lång, lugn eller intensiv. Det är genom min egen praktik & genom den blir jag mer & mer medveten om hur kroppen och själen hänger ihop och vill jobba tillsammans. Jag började utöva yoga 2005 och utbildade mig till Poweryogainstruktör på SAFE samma år, och har sen dess haft regelbundna yogaklasser på Idrottskliniken i Växjö. I oktober 2017 gick jag en 100-timmars grundutbildning inom Global Yoga & jag fortsätter lära mig hela tiden.. Det är så härligt att se människor utvecklas, må bra och helt enkelt att bli mera sig själva i yogan”. Annelene undervisar i Flow yoga & yoga för ro på Veda sedan hösten -18.