Yin & Yang yoga

Nybörjare som vana yogis är varmt välkomna.

Yin & yang yoga/yoga terapi workshop med Cecilia Runesson
Fredag 2 december.
Del 1/2 Yinyoga
kl: 17.00-18.00
Vi jobbar med fascian i lugna rörelser på golvet med bolster och filtar. Genom yin yogan lugnar du sinnet och nervsystemet utan utmaningar. Det blir som en mindfulnessklass då du i denna klass känner in kroppens svar utan att gå in i det och accepterar nuet som det är. Vi Släpper taget och stannar upp.

Del 2/2 Ashtanga yoga – innan vinyasa, ett barns rörelser & Ashtanga vinyasa yoga flow
kl:18.10-19.50
Tid för lite lek och utforskning. Vi tar några steg tillbaka till början av vår fysiska utveckling. När vi föddes mötte vi 2 nya krafter: jordens dragningskraft och andning. Vi inleder med en barnsekvens som en av Cecilias lärare John Scott utarbetat för att komma tillbaka till grunderna för kroppens rörelser.
Första serien i astanga vinyasa yoga kallas yoga chikitsa och översätts som yoga terapi. Vi synkroniserar andning och rörelse därav namnet vinyasa. Vi fokuserar på vår hållning och fokus med blicken. Ashtanga vinyasa är en ”counted Method ” där vi kan se hela vår practice som ett meditations halsband- Mala. Varje rörelse har ett nummer på sanskrit. Räkningen kan ses som ett mantra. Ashtanga vinyasa yoga kallas även för ” meditation i rörelse”. Vi avslutar med en skön avslappning.

Pris:
Yinklass (del 1/2) 160 kr
Ashtanga klass (del 2/2) 250 kr
Hela kvällen 350 kr.
Sätt in vid anmälan till bg: 5785-4523, din anmälan är bindande.

Anmälan: klicka nedan och logga in.

Om Cissi:
Jag prövar att dela med mig av det jag hittat en kärna och substans i och hoppas att kunna förmedla på ett lugnt, roligt och utforskande sätt. Vill att du ska känna glädje och kärlek i din träning och att du ska inspireras till att söka vidare inom dig själv vad som är rätt för dig. Har en bakgrund som arbetsterapeut,behandlingsterapeut,dans & idrottsvärlden. Jobbat inom dessa områden i ett 20 tal år. Jag hittade yogan år 2000 och kände lugn,fokus och lycka och började praktisera regelbundet.Yogan för mig är terapi, glädje hopp och kärlek /Namaste Läs mer på: www.crsantih.se

Boka event