Paus – yogaworkshop

MED KARIN BJÖRKEGREN JONES

Fantastiska Karin kommer till oss i augusti för att hålla två mycket uppskattade workshops! Missa inte detta tillfälle.

Paus
I denna workshop utforskar vi mellanrummet mellan aktiviteter. En yogaklass där vi blandar fysiskt med lugnt och stilla. Där vi lär oss att uppmärksamma pauserna som finns där hela tiden men som vi behöver lära oss att vila i. Karin kommer också väva in sina kunskaper om lymfsystemet och vi kommer göra övningar för att väcka lymfcirkulationen i kroppen.

När: lördag 31/8 kl 11.00-13.00
Var: Veda
Kostnad: 650:-, boken ”Paus, Yoga, Vila Meditation” ingår. Din anmälan är bindande
Boka plats: klicka på knappen nedan & ”boka kurs” – så kommer du vidare till bokning & betalning online
(Karin håller även workshopen ”KNIP” denna dag kl 14-16, kom gärna på båda hennes workshops!)

Om boken ”Paus, yoga, vila, meditation” (utdrag ur en recension av tidningen YogaWorld)
”Har du tänkt på hur mycket vi går och längtar efter fredagskväll (fredagsmys är t o m ett begrepp här i Sverige ;)) och helgen? Varje vecka räknar vi liksom ner från måndag till fredag. På samma sätt räknar vi ner till sommarlovet och julledighet och visst, det är ju inte så konstigt att längta efter att pausa från jobbet och vardagen….. men vad skulle hända om vi vände lite på perspektivet och började att uppskatta mer vår vardag med sina vanliga, gråare dagar? Hur skulle vi må om vi kunde lära oss att oftare ta en PAUS? I boken hittar du bla lugna yogaövningar som låter dig stretcha kroppen när du är kvar i sängen i din pyjamas; och lämpliga andningsövningar att sen fortsätta dagen med. Vidare får du tips på mer dynamiska yogasekvenser och till och med på yoga som går att göra sittande på stol och passar t ex utmärkt om du är på jobbet. Och pauser kan, som Karin skriver, också vara aktiva till exempel i form av promenader vars välgörande och antistresseffekter är ju många och väldokumenterade. I boken hittar jag allt som jag själv associerar till ordet och begreppet paus (återhämtning). Särskilda avsnitt tar upp vilopositionen shavasana, restorative positioner som görs mot väggen (älskar dessa!), yinyoga som skapar förutsättningar för lugn och ro inom oss, och så meditation förstås med dess vilsamhet och frid.”

Om Karin Björkegren Jones, född 8 augusti 1964 är en svensk journalist, författare och yogalärare i Stockholm.Karin Björkegren Jones har studerat journalistik, språk, film- och kulturvetenskap på Stockholms universitet. Under åren 1989 till 2003 arbetade hon som researcher, redaktör, inslagsproducent, reporter, programledare och programutvecklare på programbolag och direkt åt bland annat SVT, K-world, ZTV och TV4. Sedan 1990 har hon dessutom  frilansat som journalist för ett flertal hälso- och livsstilstidningar och varit chefredaktör för ett editionerat kvinnomagasin. Från år 2001 har hennes arbete främst varit inriktat på yoga. Karin har gått yogalärarutbildningar, själv haft gravidyogalärarutbildningar och studerat yoga för flera av de internationellt framgångsrika yogalärarna. Karin håller populära workshops i yoga, bäckenbottenträning och om hur man tar hand om sitt lymfsystemet både i Sverige och utomlands. Hon har också producerat ett flertal yoga- & instruktionsdvder och skrivit ett flertal böcker om yoga och hälsa. Karin har utvecklat ett kvinnligt perspektiv, eller som hon själv säger; ”Feminism finns som en röd tråd i allt jag gör och gjort, på yoga, positiv kroppsuppfattning och hälsa.” I januari 2014 fick hon tidningens Hälsas guldäpple 2013, hedersomnämnande i kategorin Hälsoinspiratör med motiveringen: I sitt skrivande sätter hon ord på det svåra, som många med cancer går igenom och visar på olika aktiva sätt på hur man tar sig vidare. Lyssna gärna på Karin’s poddar: KVINNOLIV och PAUS  där tar hon upp aktuella ämnen i Kvinnoliv och guidar dig till paus i Paus. Hon har också startat en youtubekanal där du hittar flera av hennes yogafilmer gratis MIn Youtubekanal

Boka event