Oktober & konsten att vara i det som händer…

Jag älskar yoga!

Surprise? Nä, förmodligen inte. Men så är det. Jag älskar verkligen att lära ut & sprida yoga, just för att yogan har varit en sån starkt helande kraft de senaste 17 åren av mitt liv & jag vill sprida den potentialen så mycket jag bara kan.  Visst är det så hörrni, att det ju händer så himla mycket hela livet.
I kroppen.
I sinnet.
I själen.
Det är ju helt otroligt när man tänker på det. Och så värdefullt att ha något att stödja sig vid, luta sig mot & som hela tiden vänder uppochner på alla perspektiv. Allt rör sig ständigt genom olika faser och förändring.
Det är konstigt det där, för ofta tror jag att vi människor fastnar vid en önskan om att allting ska bestå för evigt.
Eller? Vill du ha kakan och äta den samtidigt?
Selektivt vill vi nog alla att visst ska bestå och annat försvinna på direkten.  Men hur skulle det kännas att bjuda in förändringen, det som händer, lite mer på alla plan i livet? Vi har samtalat en del om det där, mina fina kollegor å jag och ” att vara i det som HÄNDER istället för att vara i det som ÄR”. För egentligen är det ju INGET som ”är”. Vi är ju inte ens stilla när vi sitter still eftersom jorden ständigt snurrar & rör sig i sin bana.  Om vi mer följer med i det som händer, i allt det vardagliga, i livskraften, i smaken, i ljuden i mellanrummen, i känslan när vi samarbetar med varann, kan vi då uppleva kärleken starkare?
Hur ser din omloppsbana ut?

Min bana korsades förra veckan av Richard Freeman, en av Asthangayogans  veteranlärare som hade en 4-dagarns utbildning i Göteborg. Vi seeeegade oss igenom sköna, fysiska yogaställningar och flummande in oss i filosofisk, yogisk poesi som städigt strömmar ut ur Richard’s mun. Han har ett sätt att tala som gör att yogan går rätt in i kroppen & vidare till själen, som en by-pass av hjärnan. Där längst inne virvlar allt runt en stund och kommer sedan ut genom händer, fötter, svans (!), munnen, hjärtat å lite till. Ibland känns det lite som att man varit runt i en torktumlare, fast på ett bra sätt 🙂

Jag är så tacksam över att ha Veda så att jag kan få utlopp för virvelvinden inom mig som inte vill annat än släppas lös och fortplanta sig i er som vill fortsätta att böja, vrida och lyssna här hos oss… En djup bugning til er alla här på Veda.
Med ett visdomsord från Richard kan vi sen gå vidare:
”Du är din egen yogakock – låt din egen yoga smaka & kännas bra”

Oktober

  • Först ut i oktober är en workshop med mej 1/10 kl 09-11.30 ”Yin & Yang yoga”. Läs mer & boka här: http://www.vedayoga.se/events/yin-yang-workshop/
  • Söndagen den 16/10 kl 10-18 är det sedan dax för årets yogamaraton ”Yoga för livet”. En heldag med yoga mot donation där alla intäkter oavkortat går till Bröstcancerfonden. En ytterst viktig och härlig dag. Kom & yoga på massor av olika klasser med olika lärare även från andra yogastudios i Växjö. Yogadagen genomförs på PM & Vänner Hotel i samabete med Kajsa Henningsson, Ulrika Parment, Martina Lennartsson, Ernesto Rodriguez, Anahi Ramirez, Christina Sjödin & bokningen till dessa klasser öppnar nu på måndag 26/9. Läs gärna mer här om klasserna och om alla lärare som medverkar: http://www.vedayoga.se/events/yoga-for-livet/

NOVEMBER
Ja, vi smygkollar lite på november oxå när vi ändå är igång:

Keep spinnin’, vi ses!
Linda Wikström