Här kan du få djupare förklaring kring våra olika yogaklasser. Du behöver inte binda dig till en viss tid i veckan utan kan yoga hos oss med klippkort eller månadskort för mer regelbundenhet. Är du inte medlem sedan tidigare får du prova en hel vecka gratis!
(Hör gärna av dig så berättar vi mer)

Villl du vara med på våra yogaklasser, fast hemifrån?
Online yoga ingår för dig som har ett aktivt yogakort hos oss & även dig som har aktivt träningskort hos Idrottskliniken. Har du inget kort & är nyfiken betalar du 100:-/ tillfälle. Tiderna för våra onlineklasser ser du lättast om du följer oss på instagram https://www.instagram.com/veda_yoga/
Anmälan: Innan varje tillfälle mailar du linda@vedayoga.se för att få en unik länk till just den klassen. Eftersom vi yogar live – kom i tid 🙂

Stärkande yoga för energi, kraft & rörlighet:
Ashtanga grunder & andning
Lite softare och lugnare takt än traditionellt. Vi bryter ner solhälsningarna och vinyasasekvenserna i lite kortare flöden och går igenom lite mer teknik. Avslutas med andningsövningar/pranayama.

Asthanga yoga
Denna klass är en helhetsklass flödande genom delar av Primary series/första serien & även andra serien i traditionellt tempo. Du leds genom rörelser och andetag i ett skönt flöde. Vi eftersträvar på inget sätt perfektion, utan snarare närvaro, fokus på djup andning, glädje och flöde i och mellan positionerna. Vi ger alltid olika alternativ till övningarna så att du kan hitta din version för just idag. Avslutas med andningsövningar och vila.

Ashtanga 45/ mysorepractice 75
Här blir du ledd genom de grundläggande ställningarna ca 40min sedan fortsätter klassern mysorestyle. Dvs du yogar själv enligt sekvenserna i ditt eget tempo och så långt som du kan/vill  med stöd och assistans av läraren. Tanken bakom en mysoreklass är att vi alla är olika och att ingen ledd klass kan passa ditt unika behov. Du behöver ingen tidigare erfarenhet, inte heller kunna sekvenserna innan. Ett andetag i taget byggs din practice upp tillsammans med läraren på ett säkert och effektivt sätt. Allt du behöver är motivation att lära & nyfikenhet 🙂 I början kan din mysorestund bli kortare (ca 15-30 min) och byggs allteftersom. Avsätt tid för egen avslappning innan tidens slut & du lugnt smyger ut.

Garuda yoga
Med unika rörelsesekvenser får du utmana din koordination, rörlighet och styrka. Varje rörelse seglar på andetaget och är precisa men samtidigt enkla. Vi använder ibland redskap som tex yogablock för att stärka, ge balans och förlänga kroppen. Blocken ger dig möjlighet att skapa förståelse och kontakt i rörelsen.

Space M yoga
Space M yoga är en dynamisk yogaklass skapad av Magnus Ringberg som utmanar dig att hitta kroppens kraft och rörlighet med lätthet och kontroll. Gemom flödande och aktiva sekvenser får du skapa kontakt och kännedom, utforska din yogapraktik och hitta in till kroppens potential. ”Keep it simple and sharp!”

Fullmåneyoga
Balanserande yoga vid tiden kring fullmåne. Mjuk, flödande & värmande yoga främst för höft och ryggrad som är center för vårt vattenelement. Avslutas med en längre stund svalkande, lugnande andningsövningar , mantrameditation och lång skön avslappning

Vinyasa yoga
Flödande sekvenser av yogaställningar som skapar en skön värme/hetta i kroppen. Att röra sig medvetet och metodiskt från position till position skapar också en styrka i andetaget & hjälper oss att bli mer fokuserade. Vi synkroniserar andetag och rörelse till en helhet som skapar en fin stillhet i sinnet.. Avslutas med andning och vila.

Lugnare yoga för återhämtning & vila:
Morgonyoga
Sköna yogaövningar anpassade för stela morgonkroppar. Vi varvar dynamisk, flödande yoga med mer stilla och lugna övningar. Denna klass avslutas alltid med en längre stund av meditation, andning och avslappning.

Yoga för ro
Lugn yoga där tempot är långsamt & mjukt och skapar ett lugnt fokus i sinnet och en skön känsla i kroppen! Här blir du inte så varm, så ta gärna med sockor och en skön tröja. Varje klass avslutas med andningsövningar och avslappning.

Yin yoga
Yin yoga är en lugn yogaform där vi håller ställningarna längre och hittar djup vila. Yin ger ett ökat flöde av energi i kroppen genom att fokusera på de djupare vävnaderna, som bindväv och fascia. Den lugna yogan kan vara ett fint komplement till din mer aktiva yogapraktisering.

Yin yoga restorative
Återhämtande yoga där vi med kuddar, filtar och block ger kroppen maximal avlastning och avslappning. Restorative yoga hjälper kroppen och sinnet att återhämta från stress, utmattning, trötthet och fysiska smärta.

PT Yoga
https://www.vedayoga.se/yoga/pt/