Här kan du få djupare förklaring kring våra olika yogaklasser

Om Ashtanga vinyasa yoga
Dynamisk, värmande & flödande yoga enligt Ashtanga yoga traditionen där ställningarna är sammansatta i sekvenser & ordningen på ställningarna landar i din kropp & ditt sinne ju mer du yogar. Kroppen blir stark, varm och följsam, sinnet fokuserat, andningen djup och själen glad! På Veda kan du Ashtanga yoga på följande vis:

Ashtanga grunder & andning
Lite softare och lugnare takt än traditionellt. Vi bryter ner solhälsningarna och vinyasasekvenserna i lite kortare flöden och går igenom lite mer teknik. Avslutas med andningsövningar/pranayama.

Ashtanga + mysore
Här blir du ledd genom de grundläggande ställningarna ca 40min sedan fortsätter klassern sk mysorestyle. Dvs du yogar själv enligt sekvenserna i ditt eget tempo och så långt som du kan/vill  med stöd och assistans av läraren. Tanken bakom en mysoreklass är att vi alla är olika och att ingen ledd klass kan passa ditt unika behov. Du behöver ingen tidigare erfarenhet, inte heller kunna sekvenserna innan. Ett andetag i taget byggs din practice upp tillsammans med läraren på ett säkert och effektivt sätt. Du får individuell hjälp genom teknik, ordning och flöde (som ett slags PT Yoga i grupp) för att bygga din egen personliga practice. Allt du behöver är motivation att lära & nyfikenhet 🙂 I början kan din mysorestund bli kortare (ca 15-30 min) och byggs allteftersom. Avsätt tid för egen avslappning innan tidens slut & du lugnt smyger ut.

Asthanga vinyasa hela Primary Series/ första serien
Denna klass är en helhetsklass flödande genom Primary series/första serien i traditionellt tempo. Första serien kallas Yoga chikitsa vilket betyder yoga terapi och syftar på att skapa renhet genom kropp, sinne och själ. Du leds på traditionellt vis där läraren säger namnet på varje ställning på sanskrit och guidar genom varje andetag och sekevens för att skapa ett meditativt flow. Det kan vara bra om du är lite bekant med de inledande solhälningarna och stående ställningarna innan, men är inget krav. Vi eftersträvar på inget sätt perfektion, utan snarare närvaro, fokus på djup andning, glädje och flöde i och mellan positionerna. Vi ger alltid olika alternativ till övningarna så att du kan hitta din version för just idag. Avslutas med andningsövningar och vila.

Ashtanga yoga temaklass
Denna flödande Ashtangaklass har under terminens gång olika tema: kortvaration av primary series ,   inledande andra serien/intermediate series, sittande sekvensen, avslutande sekvensen, solhälsningar & vinyasateknik, pranayama/andningsövningar. En kul & värmande klass för dig som vill gå lite djupare och vidare i din praktisering! Vi ger alltid olika alternativ till övningarna så att du kan hitta din version för just idag. Kom & inspireras!

Ashtanga yoga sittande sekvensen
I denna klass får du tillfälle att öva både ordning i sekvensen och teknik i den sittande sekvensen. Du får tips på alternativ och modifieringar så att du sedan kan hitta ett skönare flow i din praktisering.

Om Garuda yoga
En rörelseteknik skapad av James D’Silva. Tekniken hämtar inspiration från andra rörelseformer som yoga, pilates och tai chi. Med unika sekvenser får du utmana din koordination, rörlighet och styrka. Ett fint komplement till annan yogapraktik & andra motionsformer. Inom Garuda kan du använda olika typer av redskap för att skapa variation i din träningsutveckling. James har skapat en egen träningsmaskin/garuda apparatus som endast finns på ett fåtal studios runt om i världen.  I Garuda får du använda din aktiva rörelsekontroll och skapa förståelse för kroppens funktion. Garuda är sanskrit för en örn som enligt hinduistisk mytologi ändrar form efter funktion. Örnen har också en otrolig skärpa i sitt rörelsemönster och på det sättet orkar den flyga hållbart och länge. På Veda kan du träna Garuda på följande vis: 

Garuda yoga
Med kroppen som redskap får du flöde i sköna sekvenser som ger förändring och frihet. Hitta lugnet från en yogi, kraften från en kampsportare och gracen från en dansare. I Garuda blir rörelsen vårdnade &  omhändertagande för kroppen. En träning som är varierad & utmanande men samtidigt enkel och precis. Vi använder ibland yogablock för att stärka, ge balans och förlänga kroppen. Blocken ger dig möjlighet att skapa förståelse och kontakt i rörelsen.

PT/Garuda Apparatus träningsmaskin
Vi är en av totalt fem studios i Sverige som har en Garuda maskin/apparatus. Till hösten kommer du kunna boka en PT tid med Linda, där du tränar utifrån dina förutsättningar.

Vi inspireras av yoga från olika traditioner i våra övriga yogaklasser här på Veda. Vi är stolta och glada över att kunna ha en sådan bredd i vårt utbud. Vi erbjuder följande klasser:

Space M yoga/vinyasa yoga
Space M yoga är en dynamisk yogaklass skapad av Magnus Ringberg. I flödande och aktiva sekvenser får du skapa kontakt och kännedom. Utforska din yogapraktik och skapa möjligheter.

Fullmåneyoga
Balanserande yoga vid tiden kring fullmåne. Mjuk, flödande & värmande yoga främst för höft och ryggrad som är center för vårt vattenelement. Avslutas med en längre stund svalkande, lugnande andningsövningar , mantrameditation och lång skön avslappning

Flow yoga/vinyasa yoga
Vi hittar  metodiskt in i varje asana (position) för att därefter väva ihop dessa till olika flödande sekvenser. I sekvenserna följer vi andetagets rytm. Fokus ligger även på vad som händer inom oss, såsom förnimmelser, tankar och känslor, för att öka närvaro och lyhördhet. Denna klass skapar en skön inre värme. Avslutas med andning och vila.

Morgonyoga
Sköna yogaövningar anpassade för stela morgonkroppar. Vi varsvar dynamisk, flödande yoga med mer stilla och lugna övningar. Denna klass avslutas alltid med en längre stund av meditation, andning och avslappning.

Yoga för ro/Yin yoga
Lugn yoga där ställningarna hålls längre & tempot är långsamt. Andetaget och rörelsen vävs ihop och skapar ett lugnt fokus i sinnet. Här blir du inte så varm, så ta gärna med sockor och en skön tröja. Varje klass avslutas med andningsövningar och avslappning.

Våra kurser & workshops
Vi är mycket stolta över våra djupgående kurser som kompletterar vårt öppna klass schema. Efter feedback från tidigare terminers kursdeltagare kan vi bara konstatera vilket djup det ger till den egna utvecklingen när du skapar en långsiktig rutin. Du kan läsa mer om våra aktuella kurser här.