Yoga för livet

EN YOGADAG TILL FÖRMÅN FÖR BRÖSTCANCERFONDEN 14/10 PM Hotell
För femte året i rad arrangerar vi en heldag med yoga till förmån för Bröstcancerfonden. Yogamarathon mot bröstcancer startade 2012 av Penny Christodoulides och Anna Fannberg i syfte att samla in pengar till Bröstcancerfonden när deras kollega (yogalärare och författare till flertalet yogaböcker) Karin Björkegren Jones fick sitt cancerbesked. Sedan 2013 har Veda varit med på tåget i samarbete med flera av Växjö’s kunniga och passionerade yogalärare. Även i år blir det en mysig heldag på PM där du kan njuta av olika yogaklasser hela dagen, mingla med representanter från den lokala Bröstcancerföreningen Viktoria och prova på ayurvediska behandlingar. Du kan såklart oxå bara hänga uppe på TAK eller nere i PM’s Bistro, samtala, vara och samtidigt bidra till en god sak. Läs mer om hur du kan bidra & vara med nedan, varmt välkommen!

09.00-10.15  Kundalini/mediyoga: mjuk rörelse – Cina Persson
Yogan som vi gör tillsammans är en mjuk yoga, där vi väcker kroppen o sinnet mjukt o lugnt, genom rörelse, mjuk stretch och ett mjukt flow i sittande solhälsning. Vi avslutar med vila och meditation. Ett yogapass som Cina oftast startar sin dag med.

10.30-11.45  Ashtanga yoga: flöde & glädje – Linda Wikström
Med flödande Ashtangayoga blir kroppen varm och följsam, sinnet fokuserat, andningen djup och själen glad! Yogaställningarna är traditionellt sammansatta likt pärlor i ett halsband, rörelserna vävs ihop till en helhet med andningen som ledstjärna och tillsammans skapar vi en stund av gemenskap & rörelseglädje. Klassen avslutas & inleds med extra fokus på djup, närande andning.

 12.00-13.15  Föreläsning OBS NY: Yogaterapi för kvinnlig hälsa med Anahi Ramirez
mer info kommer snart…Men det blir garanerat helt magiskt, så kom!

 13.30- 14.45  Yoga för ro: andning & meditation – Linda Wikström
Vid olika tidpunkter i livet känns andningen som ”fast”, ojämn och ytlig. Genom mjuk rörelse, ljudmeditation & andningsövningar övar vi på att släppa taget om våra tankar och landa i tystnad & stillhet. Avslutas med djupavslappning för att öka vår närvaro och lyhördhet inför kroppen och själen.

15.00- 16.15 Hatha yoga: asanas, pranayama & meditation – Ernesto Rodriguez
Asanas eller ställningar, pranayamas (andningsteknik) och meditation är pelarna i Hatha yoga traditionen. Hatha yoga talar om att för att nå upplysning (enlightment)  kan dessa 3 element användas för att förbereda kroppen och sinnet för Samadhi/’Enlightment’. Vi kommer att flöda genom en kort asanaserie, arbeta med några pranayamas tekniker och vi kommer att avsluta med en kort meditation och avkoppling.

16.30-17.45 Womb Yoga: Bröstmedvetenhet – Magdalena Chandrakai
Womb Yoga är yoga för kvinnor i alla åldrar och faser av livet. Tillsammans gör vi en närande djupavslappning (yoga nidra) och flödande rörelser skapade för kvinnokroppen. I den här klassen ger vi lite extra kärlek till våra bröst.

ALL YOGA SKER MOT DONATION – 100-200:-/KLASS ELLER 500-800:- FÖR HELDAG TEX – DIN DONATION KAN DU GÖRA VIA SWISHNR: 9005919 ELLER BANKGIRONR: 900-5919. ANGE ”VEDAYOGA” SOM REFERENS.

BOKA PLATS: Det vore fint om vi vet ungefär hur många som kommer till varje klass, så boka dig via www.vedayoga.se (klicka på ”bokning & schema”, ”öppna klasser/drop in” och sedan på den klass du vill boka på. Du kan boka max 2v innan eventet.) Är du inte inloggad sedan tidigare skapar du bara en ny inlogg. Får du förhinder avbokar du dig på samma sätt minst 4h innan. Vi ser fram emot att fylla salen med härliga nyfikna yogis!

NYFIKEN PÅ YOGALÄRARARNA? LÄS MER HÄR:

 Om Cina Persson:
Cina är Internationellt diplomerad kundaliniyoga- och meditationslärare. Är även utbildad yinyoga, mediyoga, gravid o barnyoga lärare. Tillsammans med sin kollega Sanna håller hon utbildning i Medicinsk Barn o Ungdomsyoga. Hon driver företaget Harmoniyogacina där hon har yogaklasser i Moheda. Cina började yoga 2007 och har sedan gjort yogan till daglig sadana ”det stärker mig i min medvetenhet, till min kropp o själ”. Cina finns på: www.yogacina.se

Om Linda Wikström:
Har en bakgrund som elitkonstimmare där man i mångt och mycket håller andan och kanske just därför numera håller en extra kärlek till långa, djupa andetag och fokus på andning i sina klasser. Hittade yoga runt år 1999 och har sedan dess fortsatt dyka djupare in i yogahelheten där hjärta, sinne och själ kopplats samman med kropp. Asthanga yoga har varit en ledstjärna sedan 2006 och fördjupningen fortsätter ständigt genom regelbundna utbildningar och egen daglig praktisering. Linda vill gärna dela med sig av yoga som hennes lärare gör, på ett grundande och tryggt sätt genom glädje, humor och med mycket hjärta. Du hittar henne sedan 2006 i Växjö på www.vedayoga.se

Om Anahi Ramirez: mer info kommer snart..

Om Nayana Chouhan:
”Yoga och den Ayurvediska livsstilen har funnits med mig hela mitt liv för att min farfar har offrat sitt liv att hjälpa människor med sin hälsa på landet i Gujarat, Indien. Jag började jobba som Yogalärare vid några av Jönköpings utbildningscentraler och studieförbund inom Yoga och Ayurveda. Min ambition är att framföra mina kunskaper om Yoga, Ayurveda och Naturopathy och att göra de tillgängliga för varje människa. Av denna anledning är Amruts alla Yoga och ayurvediska kurser, matlagningskurser och Ayurvediska råd mycket enkla och anpassade för västerländsk miljö, situationen och människor”. Mer om Nayana:. se www.amrut-yan.se.

Om Ernesto Rodriguez:
Förutom att undervisa yoga och meditation, är Ernesto en certifierad Reiki Master, Akashic Records konsult och hypnotisk-regressionsterapeut. Han utövar även olika wellness och holistiska terapier såsom ljudterapi med Crystalskålar, akupressur och qi gong healing. Han arbetade för ett antal företag i Florida innan han bestämde sig för att ägna sin fulla uppmärksamhet åt yogaundervisning. Under de senaste nio åren har Ernesto ägnat all sin tid och kärlek till att undervisa meditation och yoga samt att arbeta som personlig livskonsult där han hjälper andra att förstå sig själva bättre, läka och frambringa mer glädje till livet. Ernestos studio: www.anandayogastudio.se

Om Magdalena Chandrakai:
Magdalena Chandrakaí är Yogalärare och Curandera (healer). Hon är certifierad Womb Yoga Therapist, Vinyasa och Yin & Storytelling-yogalärare som även har fördjupat sig i Ashtanga, Hatha och Ayurveda med lärare världen över. Magdalena undervisar och guidar intuitivt från hjärtat med en stark förankring i sina lärares rötter. Ljudhealing och inspiration från sina Latinamerikanska traditioner är alltid närvarande i Magdalenas klasser. Läs mer och ta kontakt på www.bymagie.com

Var: PM & Vänner Hotel, sal: Champagne  (andra våningen).
Låt oss tillsammans öppna våra hjärtan och bidra till kampen mot bröstcancer samtidigt som vi visar vårt stöd till de som drabbats och deras anhöriga.
Hur: All yoga sker mot donation – ca 100-200kr/klass eller 500-800kr för hela dagen kan vara rimligt.
Swisha till: 9005919 & ange ”Vedayoga” eller
Sätt in till plusgiro: 900591-9 ange ”Vedayoga”.
Du kan dra iväg din betalning precis när som helst innan/ under eventet & senast måndag 16/ 10.

 PS Vi rekommenderar varmt lördagslunchen i PM’s Bistro alternativt enklare rätter på TAK. Vill du boka bord i Bistron kan du ringa: 0470-759700 . På TAK behöver du inte boka utan bara droppa in.

 

Boka event