Yoga, rörelse & rytmik vid ångest

obs: ändrad!

Denna fina yogadag flyttas till 2021, exakt datum kommer framöver..

En heldag om yoga och rörelse som terapeutiskt stöd med Josefin Wikström Yogaterapeut och internationell samordnare för Prison Yoga Project.

Vi är väldigt stolta & glada över att Josefin Wikström vill komma till oss igen för att guida oss inom yogaterapi & Bollywooddans som terapi till välmående. Joefin har gästat oss flera gånger & hennes insiktsfulla föreläsningar och fantastiskt roliga och lärorika workshops är alltid lika uppskattade. Du behöver inga förkunskaper för att delta. Workshopen kan vara mycket värdefull för dig som arbetar med människor på olika sätt & såklart även för dig som själv känner stress & ångest.

Välkomna till en introduktionsworkshop och fördjupning i hur yoga kan fungera som stöd vid stress och mental ohälsa med fokus mot ångest.
Det har aldrig forskats så mycket som nu hur yogan kan vara effektiv som terapiform vid mental ohälsa. Under denna värdefulla workshop går vi igenom yogans terapeutiska potential på en biologisk nivå och även aktuella kontraindikationer med erfarna & duktiga Josefin Wikström. Vi fokuserar även på hur viktigt det är att ha stöd av annan terapi med sakkunniga, yogan ersätter aldrig medicinering eller annan behandling men kan vara ett viktigt & värdefullt städ i din behandling eller i ditt jobb med människor.

Upplägg :
10.00-11.30 Yogaklass
11.45-12.45 Föreläsning: Yogans biologiska effekter, Prison Yoga Projektets internationella program
13.15-14.15 Lätt vegetariskt mellanmål (ingår)
14.15-15.30 Föreläsning & praktiska övningar: Hur kan yoga, rytmik och rörelse vara till stöd?
Fysiska sekvenser blandat med andningsövningar, mindfulness, avslappning och föreläsning/teori.
15.30-16.30 Avslutande Bollywooddans för att släppa loss innan lördagskvällen.
Enkla och roliga steg, alla kan hänga med!

Om Josefin Wikström:
Josefin Wikström- arbetar internationellt med att utbilda yogalärare och personal att implementera yoga som terapeutiskt stöd i fängelser. Josefin har undervisat livstidsdömda män vid San Quentin anstalten i Kalifornien samt lärarutbildningar i Mexico, USA och även i Europa tillsammans med James Fox grundaren av Prison Yoga Project. Hon är utbildad vid The Trauma Centre i Boston USA under ledning av Bessel van der Kolk M.D som är en ledande auktoritet inom traumaforskning. Josefin samarbetar också med Tripura Kashyap i Indien, erkänd lärare inom rörelse/dansterapi. Josefin är färdigutbildad vintern 2018 vid The Minded Institute i London ör att bli licencerad yogaterapeut med specialinriktning mot psykiatriska diagnoser och PTSD. Hon studerar även ett andra år i Boston inom Trauma Sensitive yoga vid The trauma center under ledning av David Emerson.Tillsammans med Eva Seilitz som ansvarat för Kriminalvårdens nationella yogaprogram har Josefin och kolleger inom fängelseyogan utvecklat ett pedagogiskt yogamaterial för klienter och vårdare som är evidensbaserat. Hon har varit en av huvudlärarna vid Kriminalvårdens yogainspiratörsutbildningar från start och undervisar sedan nio åt tillbaka regelbundet yoga- och dans på kvinnoanstalten Hinseberg. Under hösten 2017 utvecklade hon tillsammans med Eva Seilitz ett terapeutiskt och traumaanpassat yogaprogram för Rättspsykiatriska Regionkliniken i Vadstena.

Pris & anmälan: 1200:- du bokar & betalar via ”kurs” på bokningssidan. Välkommen

 

Boka event